Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Balık Lif

Recommended Posts

539269110404.jpg?543381114404130513030538

 

1 kg kırlangıç

100 gram tereyağı

1 kg ıspanak yaprağı

2 diş sarmısak

100 gram mantar, tuz, karabiber

 

Domates sos için:

2-3 adet domates

1 çorba kaşığı sıvıyağ

 

Ayıklanmış ve yıkanmış kırlangıçtan filetolar çıkarın. Hafifçe dövün ve bir kenara alın. Tereyağını bir tencereye koyun ve eritin. Yıkanıp süzülmüş ıspanak yaprağı, kıyılmış sarmısak, zarı soyulup ince doğranmış mantar, tuz ve karabiber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice kavurun ve her bir filetonun içine bu harcı paylaştırın. Daha sonra filetoları rulo yapın ve güvecin içine yerleştirin. Domates sos için, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri sıvıyağda 2-3 dakika çevirin. Balığın üzerine boşaltın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...