Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Hamsi Çıtçıt

Recommended Posts

507246927545.jpg?508673682819

 

1 kg hamsi

2 adet pırasa

4 dal taze soğan

5-6 dal maydanoz

1 adet orta boy soğan

1 çay bardağı sirke

 

Hamsiyi ayıklayın ve yıkayın. Suyunun süzülmesi için bir kenara alın. Ayıklanmış pırasa, taze soğan ve maydanozu incecik kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın. Bütün sebzeleri derin bir kaba alıp, karıştırın. Sebzelerin yarısını yağlanmış bir tavanın içine yayın. Üzerine hamsiyi yerleştirin. Kalan sebzeyi de en üste yayıp, sirkeyi gezdirin. Ağzını bir kapakla kapatın ve kısık ateşte hamsi çıt çıt edene kadar pişirin (bu yüzden yemeğin adına "hamsi çıt çıt" denmiştir). Sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...