Guest kara sewdam Posted August 10, 2009 Malzemeler: 2 yumurta 1 su bardağından biraz eksik toz şeker 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 çorba kaşığı kakao aldığı kadar un Çikolata sosu: 1 paket hazır çikolata sosu 2.5 su bardağı süt 1 su bardağı dondurulmuş vişne ( ya da mevsimiyse çekirdekleri çıkartılmış taze vişne) Hazırlanışı: Öncelikle çikolata sosunu paketin arkasında tarif edildiği gibi ocakta karıştırarak pişirelim. Çikolata sosu bir kenarda soğurken diğer tarafta keki hazırlamaya başlayalım. Bunun için ilk olarak 2 yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ardından diğer kek malzemelerini de ilave edelim ve iyice karıştıralım. Orta boy bir tepsiyi yağlayıp hamurun yarısını dökelim. Üzerine vişneleri yerleştirelim. Vişnelerin üzerini fotoğrafta görüldüğü gibi çikolata sosu ile kaplayalım. Son olarak kalan kek hamuruyla çikolata sosunun üzerini kapatalım. Yaklaşık 180 derece fırında 25 dk kadar ya da kürdan ilekontrol ederek pişirin. Servis ederken çikolata kırıntıları, dondurma ya da vişne kullanmanızı öneririm. Afiyet Olsun…. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Nokta Posted August 10, 2009 Allahım aç karnına bunlarıdamı görücektim.. =) ben önlük takıp mutfaga girmem ama yapan olursada hayır demem yani.. =) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kara sewdam Posted August 10, 2009 ben yaparım kanka sana :D:D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lordmaster41 23,044 Posted August 10, 2009 Allahım aç karnına bunlarıdamı görücektim.. =) ben önlük takıp mutfaga girmem ama yapan olursada hayır demem yani.. =) Aynı hisleri paylaşıyoruz ama ben bundan yapmayı beceremem karasewdam yapsın bize en iyisi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kara sewdam Posted August 10, 2009 tamam ben ikinizede yaparım :D:D ama biraz yol çekmeniz gerek:D:D:D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest Nokta Posted August 10, 2009 Aynı hisleri paylaşıyoruz ama ben bundan yapmayı beceremem karasewdam yapsın bize en iyisi... yapsın valla yaparsın dimi kanka.. =) Quote Share this post Link to post Share on other sites
umay 17,695 Posted August 10, 2009 Bende isterim, beni de çağırın:) Canım sana yardım da ederim:D Muhteşem duruyor özellikle vişneli marmelatı.. Immmm.. Kendimi zorla davet ettirmiş oluyorum ama neyseki nazım geçiyor:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kara sewdam Posted August 10, 2009 nedemek canımmm:D:D:Dsana davete bile gerek yok kapım açık hepinizi bekliyorum ozaman yarın:D:D:D Quote Share this post Link to post Share on other sites
umay 17,695 Posted August 10, 2009 Sağol canım:) İçecekleri kapıp geliyorum:D Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest kara sewdam Posted August 10, 2009 oyyy oyyy gerek yoktu canım:D:D ama sağolll kankamla lordmasterda dondurma alsınlar canım çekti:rofl: Quote Share this post Link to post Share on other sites