Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Daphne

Somonlu Ispanaklı Rulolar 6 Kişilik

Recommended Posts

Guest Daphne

Malzemeler

2 paket dondurulmuş ıspanak,

30 gram yağ,

1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan

1 yemek kaşığı dereotu

Karabiber

6 yumurta

1 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı limon suyu

1/4 bardak parmesan peyniri

Doldurmak için:

1/4 bardak doğranmış yeşil soğan,

1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,

1 yemek kaşığı limon suyu

250 gram krem peynir

250 gram somon füme

 

 

Yemeğin Tarifi

Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın. Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin. Ispanağı ekleyin. Karabiberle tatlandırıp ateşten alın. Yumurtaları çırpın. Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın. Sertleşinceye kadar firında tutun.

Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin. Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın. Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın.

Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin. Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun. Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malzemeler (6 Kişilik)

* 2 paket dondurulmuş ıspanak,

* 30 gram yağ,

* 1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan

* 1 yemek kaşığı dereotu * Karabiber * 6 yumurta

* 1 yemek kaşığı mısır unu

* 1 yemek kaşığı limon suyu

*1/4 bardak parmesan peyniri

 

Doldurmak için : * 1/4 bardak doğranmış yeşil soğan, * 1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu, * 1 yemek kaşığı limon suyu * 250 gram krem peynir * 250 gram somon füme

 

1 – Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın.Tereyağını tencerede eritin.Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin.Ispanağı ekleyin.Karabiberle tatlandırıp ateşten alın.Yumurtaları çırpın.

2 – Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın.Sertleşinceye kadar firında tutun.

3 – Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin.Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın.Soğan,dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın.

4 – Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin.Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun.Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin.

5 – Servis yaparken,2 cm.eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz

 

Alıntıdır..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...