Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Daphne

Elmalı Pasta

Recommended Posts

Guest Daphne

Malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

4 su bardağı un

1 su bardağı dövülmüş fındık

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

3 tane dilimlenmiş elma

Tarçın

Sosunun malzemesi

2 su bardağı süt

1 kaşık un

2 kaşık şeker

1 kaşık nişasta

3 kaşık kakao

1 kaşık margarin

 

 

Yemeğin Tarifi

Önce hamur kabına yumurtaları kırıp şeker ilave ederek çırpın. Şeker eriyince yoğurt ve yağ ilave edip fındık, un ve kabartma tozunu içine koyun.

Yuvarlak kek kabını yağlayın, dilimlenen elmaları içine dizerek üzerine tarçın serpin. Daha sonra kek hamurunu tepsiye dökerek, sıcak fırında 170 derecede pişirin.

Pişen hamuru 30 dakika soğutup servis tabağına ters çevirin. Üzerine sos koyarak servise hazır hale getirin.

Sosunun hazırlanışı: 2 bardak su veya süte un, şeker, kakao koyup iyice karıştırarak ateşe koyun. Sıcakken içine margarini koyup eritin. Ilık hale gelince kekin üstüne dökerek, üzerine fındık ve tarçın serpin. Karıştırarak pişirin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...