Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Şeftalili ve Somonlu Levrek

Recommended Posts

seftalili-ve-somonlu-levrek_c1b4e273.jpg

 

4 tane 120 gr’lık levrek

4 tane 120 gr’lık somon

Yarım şeftali

Sarı papya biber

4 kiraz domates

5~6 nane yaprağı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

4 vişne

Yarım çay kaşığı sarımsak

Sosu için

2 yemek kaşığı pirinç veya limon sirkesi

1 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım yemek kaşığı su

Tuz

 

Şeftalili ve somonlu levrek: Sos için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Geniş bir kaba levrek, somon, şeftali dilimleri, çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz vişneleri, jülyen doğranmış biber ve ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri alın. Tuz, karabiber, ince kıyılmış sarımsak ve sosu koyu kıvama gelinceye kadar karıştırıp 10 dakika dolapta bekletin. 10 dakika sonra tabağa yerleştirip nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...