Jump to content
Sidre

Levrek Sarma

Recommended Posts

levrek-sarma_75f1c971.jpg

 

500 gr levrek

2 havuç

2 kabak

150 gr taze fasulye

50 gr mantar

100 ml soya sosu

50 gr tereyağı

1 çay bardağı un

1 tatlı kaşığı tereyağı

200 gr ıspanak

2 soğan

2 diş sarımsak

100 ml krema

Tuz

Tane karabiber

Kiraz domates

 

Levrek sarma: Ispanak ve soğan hariç diğer sebzeleri haşlayın. Sıcak sudan alıp buzlu suya aktarın. Levreği temizleyip kılçıklarını çıkarın. Haşladığınız sebzeleri üzerine yerleştirip sarın. Hafif yağladığınız ızgarada pişirin. Ayrı bir tavada 50 gr tereyağını eritin. Soya sosu ile unu ilave edip kıvamalıncaya kadar birkaç dakika kavurun (gerekirse un ilave edin). Izgarada pişen levrekleri halka şeklinde doğrayıp servis tabağına alın. üzerine hazırladığınız soyu sosunu gezdirin. Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Ispanakları ilave edip kavurun. Kremayı yavaş yavaş ilave ederek sürekli karıştırarak pişirin. İnce kıyılmış sarımsak, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kiraz domatesleri ızgarada közleyin. Hepsini servis tabağına alıp servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

balığı çok severim..

defterime geçirdim bu tarfii.

 

tşk..sidre...!!1çok yaşa

 

Ispanak ve soğan hariç diğer sebzeleri haşlayın. Sıcak sudan alıp buzlu suya aktarın...

 

bu kısmı anlamadım...haşladıktan sonra ,buzlu suya mı atıcaz..hemen mi ? bekletip mi ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...