Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Sütte Balık

Recommended Posts

sutte-balik_1e410c5f.jpg

 

1 levrek

50 gr taze kaşar peyniri

Birkaç dilim domates

Mantar

Sarımsak

Beşamel sos için

1 yemek kaşığı un

Yarım yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı süt

 

Sütte balık: Beşamel sos için, yağı tencerede eritin. Hafif hararetli ısıda yağa unu ilave edip karıştırın. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuz ile tatlandırıp muhallebi kıvamında pişirin. Balığı üzerini geçecek kadar suda haşlayıp güvece alın. Domates dilimleri, birkaç diş sarımsak ve mantarları ekleyin. üzerine beşamel sos gezdirip fırına verin. 20 dakika sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirini serpip peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...