Jump to content
Sign in to follow this  
mermaid

Antep Fıstıgı Tadını Veren Ispanaklı Kek

Recommended Posts

Malzemeler

* 3 yumurta

* 1.5 su bardağı tozşeker

* Yarım su bardağı sıvı yağ

* Yarım su bardağı ıspanak püresi

* 2 su bardağı un

* 1 Kabartma tozu

* 1 Vanilya

Krema için

* 2.5 su bardağı süt

* 3 yemek kaşığı un

* 4 yemek kaşığı tozşeker

* 1 yumurta

* 1 kutu pınar labne

Sırasıyla yumurta, şeker,vanilya ve sıvıyağ çırpılır. Blenderdan geçirilen ve püre kıvamına getirilen yarım su bardağı ıspanak ilave edilir. Un ve kabartma tozunuda karışıma katıp iyice çırptıktan sonra yuvarlak yada kare yağlanmış (yağlı kağıtta olabilir)kek kalıbına dökülür. 180 derecede pişirilir.

Kremaya gelince. Aslında ben bu kekin kremşanti ile yapılmışını yedim. Ancak minik oğluşumda yesin diye tiramisu kremasında kullandığım tarifi uyguladım. Bunun için sütü bir tencereye alın ve içine yumurtayı kırıp iyice çırpın. Ocağın altını yakınca 3 kaşık unu yavaş yavaş eleyerek ilave edin .Bir yandan sürekli karıştırın ki topaklanmasın . Unun arkasından hemen şekeri ilave edin . Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatıp 1 kutu labneyi ilave edin. İyice yedirdikten sonra ılınması için soğumaya bırakın.

Bu arada pişmiş olan kekinizin kenarlarından, yuvarlak kalıp kullandıysanız nerdeyse kare olacak şekilde dört bir yanından küçük kenarlar kesin. Yada kare kalıp sa bir parmak kalınlığında kekin kenarlarını kesin. Bu kesmiş olduğunuz parçalar resimde

görebileceğiniz gibi daha sonra üzerıne yoğun olarak kullanacağınız ve yeşil fıstık rendesi görünümü verecek olan blenderdan geçirilmiş kek parçaları olarak kullanılacaklardır. Şu an elinizde nasıl bır kek kalıbı kullandıysanız kullanın kare bir kek mevcut. Arasına krema koymak üzere keki ikiye kesin . Çok az miktarda süt ile kekinizin ilk parçasını ıslatın. Üzerine kremanızın yarısını dökün ve ikinci katı koyup aynı işlemi uygulayın . Kenarlarınıda krema ile kapladıktan sonra blenderdan keçirdiğiniz kek parçalarınızı kremanın üzerine oldukça bol miktarda fıstık eker gıbı ekin. İşte size lezzet ve görüntü itibariyle gerçekten güzel bir pastaa.

Çocuklarınızla birlikte size afiyet olsun diyorum :)

 

 

 

DSC00672JPG-1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

bundan 3 yıl önce cok modaydı bu kek :) önce ıspanakmı igg diyenler yedıkten sonra tarif almadan bırakmıyorlardı kesinlikle deneyın pişman olmazsınız aslında bu kekin özellıgi üstüne krem şanti sürülüp kekın kenarlarını kesıp mikserden gecirip krem şantının üstüne dökülmesıdır antep fıstıgı serpılmış görüntüsünü veriyo ve kımse anlamıyor bile :D

hatırlattıgın iyi oldu canım ya ıspanaklarda cıkmışken yapmak lazım

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Turquaz

Bende bu keki ilk defa bir arkadasimda yemistim ve gercekten antep fistikli kek sanmistim :D aslinda ispanak oldugunu ögrenince cok sasirmistim.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest lobelya

nede güzel olur şimdi çayın yanında canım çekti yaaww:clapping:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

evet bu keki yengemlerde yapıyor sürekli gerçekten tadı enfes oluyor fakat ben hiç denemedim denicem bakalım ne zaman:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bende yapiyorum ama az katiyorum ispanagi yoksa acimsi bi tat aliyor tuhaf oluyor agzim dilim.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest pucca

Kekin hamurunda süt ya da yoğurt yok. Unutuldu mu, yoksa yok mu gerçekten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...