Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Pancar ve Portakal Salatalı Levrek

Recommended Posts

pancar-ve-portakal-salatali-levrek_ef22a629.jpg

 

2 parça levrek fileto

2 çay kaşığı zeytinyağı

2~3 yemek kaşığı karışık tohum (ayçekirdeği içi~kabak çekirdeği içi~susam~keten tohumu)

Salata için

1 portakal

2 küçük boy pancar

50 gr semizotu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı balzamik sirke

 

Pancar ve portakal salatalı levrek: Levrek filetoları yağlık kağıt konmuş fırın tepsisine alın. üzerlerine zeytinyağı sürüp tohumları serpin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Pancarları haşlayıp kabuğunu soyun ve elma gibi dilimleyin. Portakalın kabuğunu soyup dilim dilim ayırın. Zarını temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve balzamik sirkeyi bir kasede çırpın. Portakal, semizotu dalları ve pancar dilimlerini bir kaba alın. üzerine sosu gezdirip harmanlayın. Levrekleri servis tabağına alın. Pancarlı salatayı ekleyip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

balık soğan ve bol çeşitli salata ile yenir.üzerinede helva yenir.budur.bilmeyen varsa öğrensin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...