Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Levrek Izgara

Recommended Posts

levrek-izgara_457fcc24.jpg

 

2 küçük boy levrek

2 patates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım limonun suyu

2 patlıcan

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

3~4 dal dereotu

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

 

Levrek ızgara: Levreklerin pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. İçine ve üzerine zeytiniyağı sürüp ızgarada pişirin. Sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Süzme yoğurt, kıyılmış dereotu ve sarımsağı bir kaseye alıp karıştırın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Bıçak ucuyla birkaç yerinden delip fırında közleyin. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra uzunlamasına kopmayacak şekilde kesip içine hafifçe zeytinyağı, birkaç damla limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Patlıcanların içine süzme yoğurdu paylaştırın. Patateslerin kabuğunu soyup haşlayın. Patatesler yumuşadığında uzunlamasına dörde kesip baharat eklenmiş zeytinyağında 2-3 dakika çevirerek pişirin. Izgarada pişirilmiş levreği servis tabağına alın. Patlıcan ve patatesi ekleyip sıcak servisi yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...