Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Baharatlı Havuç Soslu Fırınlanmış Levrek Fileto

Recommended Posts

530756874009.jpg?531247810381140206024524

 

4 adet levrek fileto

1 adet konserve enginar göbeği

1 orta boy soğan

2 adet orta boy havuç

4 diş sarmısak

1 çorba kaşığı süzme bal

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 adet kırmızı dolmalık biber

200 gram ıspanak yaprağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

100 gram jülyen doğranmış pırasa

 

Levrek filetoları ızgarada pişirin. Enginar göbeklerini soğanla birlikte haşladıktan sonra püre haline getirin. Rendelenmiş havuçları çok az yağ ilavesiyle soteledikten sonra sarmısak, bal ve kırmızı toz biberle tatlandırın. Blendırdan geçirip, püre haline getirin. Kırmızı dolmalık biberi közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin. Ispanak yapraklarını zeytinyağında soteleyin. Jülyen doğranmış pırasaları da ızgarada pişirin. Levrek filetoyu servis tabağına aktarın. Yanında püre çeşitleri, ıspanak yaprakları ve ızgara pırasayla birlikte servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...