Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Ballı Soya Soslu Buharda Pişirilmiş Levrek Fileto

Recommended Posts

538723520833.jpg?539430985368140206025903

 

4 adet levrek fileto

50 gram somon balığı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 çorba kaşığı krema

4 adet orta boy haşlanmış karides

4 adet haşlanmış pazı yaprağı

2 çorba kaşığı soya sosu

1 çorba kaşığı süzme bal

1 tatlı kaşığı susam yağı

4 adet Tayland mantısı

1 çorba kaşığı ketçap

1 çay kaşığı kavrulmuş susam

 

Somon balığını blendırdan geçirin. Tuz, krema ve karabiberi ekleyerek, iyice karıştırın. Bu karışıma karidesleri de ekleyin. Fileto levreklerin üzerine bu karışımı sürün. Her bir pazı yaprağının üzerine birer fileto koyarak rulo şeklinde sarın. Buharda 10 dakika pişirin. Soya sosunu, susam yağını ve balı bir kapta karıştırıp sos haline getirin. Tayland mantılarını haşlayarak, ketçapla karıştırın. Üzerlerine kavrulmuş susam serpin. Servis tabağına pazı yapraklarına sarılı levrek filetoları, mantıları ve sosu alarak, servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...