Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Deniz Mahsulleri Tacos

Recommended Posts

534155063653.jpg?534521044345140206025052

 

4 adet jum­bo ka­ri­des

4 adet de­niz ta­ra­ğı

2 adet fi­le­to bar­bun­ya ba­lı­ğı

4 çor­ba ka­şı­ğı Ja­pon pi­rin­ci

1 çor­ba ka­şı­ğı kı­zar­mış su­sam

1 çor­ba ka­şı­ğı is­ti­rid­ye sos

2 çor­ba ka­şı­ğı pi­rinç sir­ke­si

1 çor­ba ka­şı­ğı toz­şe­ker

2 su bar­da­ğı su

4 adet la­vaş ek­me­ği

Bir de­met renk­li sa­la­ta yap­rak­la­rı

1 çay ka­şı­ğı su­sam ya­ğı

1 çor­ba ka­şı­ğı so­ya so­su

Tuz,

ka­ra­bi­ber

Man­go sal­sa sos için:

1 adet man­go (küp doğ­ran­mış)

1 adet kır­mı­zı so­ğan

1 adet ta­ze kiş­niş

1 çor­ba ka­şı­ğı zey­tin­ya­ğı

 

Pirinç sirkesi ve tozşekeri su ile birlikte kaynatın. İçine Japon pirinci, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Islak bir bezle pişen pirinçlerin üzerini örtün. Lavaş ekmekleri nescafe tabağıyla (ya da o büyüklükte bir kalıpla) kesip ikiye katlayın ve kızgın yağda pişirin. İçlerine pişmiş pirinçleri koyup, hazır vaziyette bekletin. Jumbo karidesler, deniz tarağı ve barbunya balığı filetoları teflon tavada pişirin. Üzerlerine susam ve istiridye sos ekleyin. Küp doğranmış mango, kırmızı soğan ve kişniş yapraklarını blendırdan geçirerek salsa sos yapın. Servis tabağına sırası ile lavaş ekmekleri, üzerlerine karides, deniz tarağı ve barbunya balıkları dizin. Taze salata yapraklarını susam yağı ve soya sosuyla karıştırıp, mango salsa ile servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...