Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Balkabağı Püreli Levrek Izgara

Recommended Posts

533976129359.jpg?534460203565140206025046

 

4 adet levrek fileto

200 gram balkabağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı krema

1 adet taze soğan

50 gram salamura hamsi balığı

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

 

Levrek filetoları ızgarada pişirin. Balkabağının kabuklarını soyup, zeytinyağı ve rendelenmiş soğanla birlikte yumuşayana dek pişirin. Kremayı da ekledikten sonra püre haline getirin. Salamura hamsi balıklarını ince kıyılmış taze soğanla karıştırarak, salata hazırlayın. Kırmızı dolmalık biberi zeytinyağı ile soteledikten sonra blendırdan geçirip, sos haline getirin. Parmesan peynirini küçük yuvarlaklar olacak şekilde tavada kızartın. Servis tabağına levrek filetoyu yerleştirin. Tabağın bir kenarına yuvarlak parmesan peynirini, üzerine ise hamsi salatasını koyun. Dilerseniz tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Kırmızı biber sosu ve balkabağı püresiyle birlikte servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...