Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Buharda Pişirilmiş Sebzeli Levrek Fileto

Recommended Posts

535997274915.jpg?536669942603140206025426

 

4 adet levrek fileto

50 gram haşlanmış taze fasulye

50 gram haşlanmış orta boy havuç

1 demet doğranmış maydanoz

2 adet soyulmuş patates

2 çay kaşığı krema

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı süt

2 adet büyük boy domates

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet kırmızı soğan

2 diş soyulmuş sarmısak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı ketçap

 

Haşlanmış havuç ve taze fasulyeleri kibrit çöpü uzunluğunda ve kalınlığında kesin. Levrek filetoların arasına koyarak, rulo şeklinde sarın. Ardından alüminyum folyoya sarın. Kaynar suda 10 dakika haşlayın. Piştikten sonra alüminyum folyodan çıkarın. Balığın her tarafını ince kıyılmış maydanoza bulayın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Süt, tereyağı ve kremayla karıştırıp, hafif sulu bir püre hazırlayın. Domateslerin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. ‹nce kıyılmış kırmızı soğanla harmanlayın. Dövülmüş sarmısağı zeytinyağında hafifçe pembeleştirip, ketçabı ilave edin. Servis tabağına balığı, püreyi ve ketçaplı sosu alarak, servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...