Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Kağıtta Lüfer

Recommended Posts

553877447308.jpg?554200993382140205032340

 

1 adet iri boy lüfer

1 adet kuru soğan,

tuz

1 adet soyulmuş domates

1 adet kalamar

4 adet haşlanmış mantar

100 gram karides

1 adet defne yaprağı

1 adet sivri biber

4 dal maydanoz

1 çorba kaşığı tereyağı

Dilimlenmiş limon

Yağlı kağıt veya alüminyum folyo

 

Önceden pulları ve içi temizlenmiş, bol suyla yıkandıktan sonra suyu süzülmüş lüferden fileto çıkarın. Tuzladıktan sonra buzdolabında bir saat dinlendirin. Bu arada soğanı piyazlık doğrayıp, tuzla ovalayın. Balığın iki katı büyüklüğünde kestiğiniz yağlı kağıdın veya alüminyum folyonun ortasına soğanı, balığın boyutlarında olacak şekilde yayın. Dilimlenmiş domatesi soğanın üzerine dizin. Fileto şeklindeki lüferi üzerine yerleştirin. Dilimlenmiş mantarları ve kalamarı, karidesleri lüferin üzerine dizin. Defne yaprağını, iri doğramış sivri biberleri, kıyılmış maydanozu, küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağını ve limon dilimlerini de ekledikten sonra kağıdı hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Kağıdın üzerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...