Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Narenciye Kabuklu ve Çam Fıstıklı Enginar

Recommended Posts

narenciye-kabuklu-ve-cam-fistikli-enginar_3946846f.jpg

 

6 temizlenmiş enginar

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak

2 soğan

Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Yarım limonun rendelenmiş kabuğu

50 gr çam fıstığı

Tuz

 

Narenciye kabuklu ve çam fıstıklı enginar: Temizlenmiş enginarları dörde bölüp kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsakları kısık ateşte 1 dakika kavurun. Enginarları ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzla tatlandırın. İnce rendelenmiş narenciye kabuklarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Kalan zeytinyağını başka bir tavada ısıtıp çam fıstıklarını hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Yemeğin üzerine serpip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...