Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Yoğurtlu ve Kuzu Etli Bakla

Recommended Posts

yogurtlu-ve-kuzu-etli-bakla_8dfd5fdf.jpg

 

350 gr parça kuzu eti

750 gr taze bakla

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 soğan

Tuz

Karabiber

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

4 su bardağı sıcak su

750 gr taze sarmısak

Terbiyesi için

1 yumurta

4 su bardağı süzme yoğurt

üzeri için

30 gr tereyağı

1 yemek kaşığı aspir

 

Yoğurtlu ve kuzu etli bakla: Kuzu eti ve zeytinyağını tencereye alıp orta ateşte kavurun. Kıyılmış soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Taze sarmısağın kıyılmış beyaz kısımlarını, ortadan ikiye kesilmiş baklaları ve sıcak suyu ilave edip 15 dakika pişirin. Diğer tarafta terbiye için, yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. Kısık ateşte yoğurdun kesilmemesi için sürekli karıştırıp, içine yemeğin suyundan bir kepçe dolusu ilave ederek ılındırın. Tencereye azar azar ilave ederken, bir yandan da karıştırın. Nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin. Tereyağını tavada eritip aspiri ekleyin. Yoğurtlu baklanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tam da bakla pişirecektim, ama benim pişireceğim normal zeytinyağlı,dereotlu,pişip üzerine sarımsaklı yoğurt dökülen bakla yemeği, bu tarifteki bakla baya bildiğimiz baklamı acaba, çok ilginç bir tarif.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...