Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Balık Köftesi

Recommended Posts

balik-koftesi_6d297e5f.jpg

 

400 gr beyaz etli fileto balık

1 orta boy soğan

1 diş sarımsak

2 dilim bayat ekmek

Tuz

Karabiber

 

Kızartmak için

Zeytinyağı

Galeta unu

 

Balık köftesi:

Balık filetoyu tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Balık eti yumuşayana kadar pişirin. Soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup kıyın. Bayat ekmeklerin kabuklarını çıkarıp içini elinizle iyice ufalayın. Balık etinin suyunu süzüp bir cam kaseye alın. Soğan, sarımsak, ekmek içi, tuz, karabiber ekleyip yoğurun. Köfte harcını buzdolabında 1 saat bekletin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak yassı köfteler hazırlayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri galeta ununa bulayıp zeytinyağında kızartın. Yanında mevsim yeşillikleriyle birlikte servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...