Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Kuzu Etli ve Kırmızıbiberli Bezelye

Recommended Posts

kuzu-etli-ve-kirmizibiberli-bezelye_e700c711.jpg

 

400 gr parça kuzu eti

2 soğan

2 orta boy havuç

2 salçalık kırmızıbiber

2 küçük boy patates

400 gr bezelye

2 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Sıcak su

 

Kuzu etli ve kırmızıbiberli bezelye:

Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ekleyip kavurun. Patates ve havuçları temizleyip küçük küpler şeklinde doğrayın. Tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Biber salçası, tuz ve malzemelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip sebzeler ve et yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...