Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Bademli Taze Fasulye

Recommended Posts

bademli-taze-fasulye_e1c3a80a.jpg

 

1 kg taze fasulye

Yarım su bardağı iç badem

30 gr tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 küçük boy soğan

Tuz

Karabiber

2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

 

Bademli taze fasulye:

Taze fasulyeleri yıkayın. Suyunu süzün. Uçlarını temizleyip iri verev parçalar şeklinde doğrayın. Taze fasulyeleri tuzlu kaynar suya ekleyip 5 dakika haşlayın. Taze fasulyeleri kevgire alıp suyunu süzün. üzerine soğuk su gezdirin. Bademleri bir tavaya alıp yağsız olarak kavurun. Bademleri tavadan alıp aynı tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Kıyılmış soğanları ekleyip kısık ateşte kavurun. Fasulyeleri ekleyip hafifçe yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıyılmış maydanoz ve bademleri ekleyip servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...