Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Tavuk Etli Kabak Graten

Recommended Posts

tavuk-etli-kabak-graten_edc412fb.jpg

 

4 kabak

500 gr tavuk eti

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan

1 sivri biber

1 salçalık kırmızıbiber

1 dolmalık sarı biber

2 domates

30 gr tereyağı

1 kahve fincanı un

2 su bardağı sıcak süt

100 gr rendelenmiş eski kaşar peyniri

1 tutam kekik

Tuz

Karabiber

 

Tavuk etli kabak graten: Kabakların kabuğunu temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Kabakları tuzlu kaynar suda hafifçe diri kalacak şekilde haşlayın. Kabakların uç kısımlarını kesip içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın. Fırın tepsisine dizin. Soğanın kabuklarını soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk etini ekleyip kavurmaya devam edin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Domatesleri de aynı şekilde doğrayıp biberle birlikte tavaya ilave edin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Fırını 200 derecede ısıtın. Tereyağı ve unu tencereye alıp un pembeleşene kadar kavurun. Sütü yavaşça ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaşar peynirinin yarısı, tuz ve karabiberi ekleyip tencereyi ocaktan alın. Sosun yarısını tavuk etli harcı ekleyip karıştırın. Kabakların içine hazırladığınız tavuk etli harçla doldurun. üzerine birer kaşık sostan gezdirip kaşar peyniri serpin. Tepsiyi sıcak fırına yerleştirip kabakların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...