Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Soslu Kuşkonmaz

Recommended Posts

soslu-kuskonmaz_4e6190c3.jpg

 

Lavaş ekmeği

24 yeşil kuşkonmaz

200 ml yoğurt

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

4 diş sarımsak

50 gr çam fıstığı

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tuz

Karabiber

 

 

Soslu kuşkonmaz: Lavaş ekmeklerini bir santim kalınlığında uzun parçalar şeklinde kesin. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizip kızarana kadar sıcak fırında pişirin. Kuşkonmazları soyup soğuk su dolu bir tencereye alın. Suyu ocağa alıp kaynatın. Su kaynar kaynamaz kuşkonmazları sudan çıkarın. Kuşkonmazların baş tarafıyla üçte ikisini muhafaza ederek kesin. Mısır nişastası ve yoğurdu bir tencerede karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Sarımsakların kabuğunu soyup kıyın. İki yemek kaşığı ayçiçek yağını tavada ısıtıp sarımsağı kısık ateşte kavurun. Kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. çam fıstıklarını kalan yağda kavurun. Kuşkonmazları servis tabağına yelpaze şeklinde yerleştirin. üzerine sıcak yoğurt sosunu gezdirip çam fıstıklarını serpin. çıtır lavaş ekmekleriyle servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...