Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Türlü Konserve

Recommended Posts

turlu-konserve_9ddb801e.jpg

 

1 kg patlıcan

500 gr bamya

500 gr taze fasulye

1 kg kabak

500 gr sivri biber

1 kg domates

1 yemek kaşığı kaya tuzu

 

Türlü konserve: Sebzeleri yıkayıp kurulayın. Bamyaların sap kısımlarını kesip fırın tepsisine yaydıktan sonra sıcak fırında birkaç dakika kurutun. Kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. Patlıcanları alacalı soyup iri küpler şeklinde doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin. Kabakların kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Biberleri ve taze fasulyeleri ayıklayarak ikiye veya üçe kesin. Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün. Domatesleri dilimleyin. Sebzeleri kavanozlara değişimli olarak yerleştirin. Tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun. Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde saklayın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...