Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Levrek Köfte

Recommended Posts

levrek-kofte_cb5f4e35.jpg

 

400 gr levrek

4 dal taze soğan

5 kültür mantarı

1 çarliston biber

3 dal dereotu

3 dal maydanoz

1 yumurtanın akı

Tuz

1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

2 yemek kaşığı galeta unu

Karabiber

Sosu için

30 gr tereyağı

1 diş sarımsak

1 tutam kırmızıbiber

Soya sosu

 

Levrek köfte:

Kılçıkları temizlenmiş ve ufak parçalara ayrılmış levreği bir kaseye alın. Kıyılmış soğan, mantar, çarliston biber, dereotu, maydanoz, yumurta akı, rendelenmiş kaşar peyniri, galeta unu, tuz ve karabiberi ilave ederek balıkları çok ezmeden karıştırın (karışımı yoğurmayın çünkü balık etinin dişe gelir kıvamda olması gerekiyor). Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler hazırlayın. İnce doğranmış sarımsağı tereyağı ve baharatla kavurun. Soya sosu ekleyerek k aynamaya bırakın. Köfteleri ızgarada pişirip sosla birlikte servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...