Jump to content
Sign in to follow this  
sessiz nehir

Kereviz Kızartması

Recommended Posts

-1 adet yumurta

-2 adet kereviz

-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri

-Yarım limonun suyu

-Yarım su bardağı galeta unu

-Tuz

-Karabiber

-Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI;

-Kerevizin kabuğunu soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin.

-Kaynayan limonlu suya atarak 10 dakika haşlayın.

-Haşlandıktan sonra kurulayarak bir kenara alın.

-Yumurtayı bir kaseye alıp çırpın.

-Galeta unu, tuz, karabiber, rendelenmiş parmesan peynirini bir kasede harmanlayın.

-Kereviz dilimlerini ilk önce yumurtaya sonra galeta unlu karışıma bulayın.

-Tavada sıvıyağı kızdırın ve hazırladığınız kerevizleri bu yağda kızartın.

-Kızaran kerevizleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. -Sevdiğiniz soslarla birlikte servis edin.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...