Jump to content
Sign in to follow this  
Sidre

Etli Turp Dolması

Recommended Posts

etli-turp-dolmasi_336ade54.jpg

 

4 adet büyük boy turp

300 gr yağlı kıyma

1 soğan

3 diş sarımsak

1.5 çay bardağı pirinç

Maydanoz

Dereotu

Nane

1 çay bardağı zeytinyağı

 

Etli turp dolması: Turpları yıkayıp kurulayın ve alacalı soyun. Turpların içlerini ince bir oyacakla çıkarın. Bir kabın içinde pirinç, rendelenmiş soğan, kıyma, kıyılmış yeşillikleri ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Zeytinyağı ekleyip bu iç harcı turpların içlerine doldurun. Tencereye dizip üzerine suyu ekleyin ve kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...