Jump to content
Sign in to follow this  
Melâl

Osmanlı Mutfağı’ndan Kabak Kalye Tarifi

Recommended Posts

kabak-kalye-tarifi-300x295.jpg

 

Malzemeler (6 Kişilik)

*5 adet kabak

*4 adet domates

*3 diş sarımsak

*1 adet kuru soğan

*1 kâse haşlanmış nohut

*1 tatlı kaşığı limon tuzu

*1 yemek kaşığı kuru nane

*Yarım su bardağı zeytinyağı

*Kaya tuzu

*Servis için dereotu

Yapılışı:

Kabakları irice küpler halinde doğrayın. Yaklaşık 3 cm. Soğanı yarım ay şeklinde kıyın. Sarımsakları ince ince doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını büyük boy bir tencereye koyun, soğan ve sarımsağı ilave edip kavurmaya başlayın. 5 dakika sonra kabakları ilave edip beraberce birkaç dakika kavurun. Daha sonra haşlanmış nohutu,tuzu, limon tuzunu ve domatesleri ekleyip tencerenin altını kısın. 30 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatın. 1 saat dinlendirip dilerseniz kıyılmış dereotu ile servis edin.Dilerseniz aynı tarifi patlıcan yahut balkabağı ile de yapabilirsiniz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...