Jump to content
Sign in to follow this  
Melâl

Osmanlı Mutfağı’ndan Mastabe

Recommended Posts

mastabe-300x336.jpg

 

Malzemeler (4 Kişilik)

*Yarım kilo pazı

*Yarım kilo süzme yoğurt

*1 çay bardağı su

*1 diş sarımsak

*3 yemek kaşığı zeytinyağı

*kaya tuzu

Yapılışı

Orta boy bir tencerede su kaynatın. Pazıları irice kıyın ve kaynayan suya ekleyin. 5 dakika pişirip süzün ve soğuk sudan geçirin. Pazının suyu süzülene kadar sarımsağı kaya tuzu ile ezip yoğurda ekleyin ve güzelce çırpın. Süzme yoğurda suyu da ilave edip karıştırın. Son olarak süzdüğünüz pazıyı ekleyip güzelce karıştırın ve servis edin. Birçok otla da yapıldığı sanılmaktadır. Günümüzde Anadolu’nun birçok yerinde yapılan ayran aşı ile benzer bir tariftir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aynı tarifi ıspanak yaprakları ile de yapabilirsiniz çok ta güzel oluyor hatırlattığınız için teşekkürler sayın Melal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...