Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Zeytinyağlı Börülce...

Recommended Posts

Zeytinyağlı Börülce

 

488644-3-4-f8b05.jpg

 

Börülce, Folik asit olarak bilinen B9 vitamini açısından zengindir ve lif oranı yüksek bir sebzedir. Pazarlarda taze fasulyenin yarısı inceliğinde fasulyeye benzer bir sebze görürseniz bilin ki bu börülcedir, rengi ise koyu yeşildir. Börülce Ege Bölgesi’nin sebzelerindendir, tadı taze fasulyeye göre biraz buruktur. Egeliler yine de börülceyi çok severler. Salatasını, zeytinyağlısını, kışın kuru börülce yemeğini, börülce çorbasını çok yaparlar. Börülce, Folik asit olarak bilinen B9 vitamini açısından zengindir ve lif oranı yüksek bir sebzedir. Börülceyi tazesi gibi kışın pişirmek istiyorsanız yazdan derin dondurucuya atabilirsiniz. Zeytinyağlı yemek sevenlerin deneyip, sevebileceği bir yemek tarifi.

 

Malzemeler:

1 kilo börülce

2 tane büyük kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

İki tane orta boy domates

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı su

 

Yapılışı:

Ayıklanmış yıkanmış börülceler düdüklü tencerenin içine konulur.

 

Rendelenmiş soğanlar ve domatesler, su içinde eritilmiş salça, zeytinyağı, tuz ve toz şeker tencereye ilave edilir.

 

Düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra tencerenin altı kısılır ve 25 dakika pişirilir.

 

Tencerenin kapağı açıldıktan sonra yavaşça tenceredeki yemeğin altı üstüne getirilir ve yemek en az bir saat dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...