Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Zeytinyağlı İç Bakla...

Recommended Posts

Zeytinyağlı İç Bakla

 

Malzemeler:

 

500 gr taze iç bakla

1 adet orta boy soğan

2-3 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağ

1 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı su

tuz

3 adet küp şeker

 

Yapılışı:

 

1- Baklaları yıkayın ve süzün. Soğanınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.

2- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun.

2- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.

4- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun. Suyunu eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.

5- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...