Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Pirinçli Fasulye...

Recommended Posts

Pirinçli Fasulye

 

Malzeme:

 

1/2 kg Taze Fasulye

1 Çay Bardağı Pirinç

1 Adet Kuru Soğan

1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı

2 Çay Kaşığı Tuz

2 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber

 

Yapılışı:

 

Taze fasulyeyi minik minik, soğanı da yemeklik doğrayalım. Zeytinyağını tencereye alalım, soğanı katıp kavuralım. Fasulyeleri ekleyelim ve rengi hafifçe dönene kadar pişirelim. Rengi dönen fasulyelerin ortasını açıp yıkadığımız pirinci koyalım.

 

Su eklemeyelim, fasulyenin saldığı suyla pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Tuzu ve kırmızı pul biberi katıp karıştıralım ve tencerenin altını kapatalım.

 

Pirinçli fasulyeyi ılıkken tüketebileceğimiz gibi buzdolabına kaldırıp dilediğimiz zaman soğuk olarak da yiyebilir veya ikram edebiliriz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...