Jump to content
Sign in to follow this  
sessiz nehir

Portakallı Kereviz.

Recommended Posts

Malzemeler:

750 gr. kereviz

2 adet orta boy havuç

2 adet orta boy patates

1 adet orta boy kuru soğan

2 adet portakalın suyu

yarım çay bardağı zeytinyağı

tuz

dereotu

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı ılık su

Hazırlanışı

Tencerede ısıtılan zeytinyağına küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulurlar. Ardından küçük küçük doğranmış havuçlar ilave edilir ve sotelenirler. Doğranmış patates ve kerevizler de tencereye eklenir.(Kerevizler ayıklanıp, doğrandıktan sonra bekleme süresince kararmamaları için unlu, limonlu suda bekletilirler. Ben bunu yapmayıp, tam tencereye eklenme sırası geldiğinde ayıklayıp, doğrayıp doğrudan tencereye ekliyorum )Hemen ardından portakal suyu, tuz, şeker, ılık su da tencereye konulur bir iki hafifçe karıştırıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişince zeytinyağının kalanı üzerine gezdirilir ve tekrar kapatılıp, demlenmeye bırakılır. Ilındıktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...