Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Ekşili Nohutlu Pirasa...

Recommended Posts

Ekşili Nohutlu Pirasa

 

eksili-nohutlu-pirasa.jpg

 

Malzemeler

 

 

 

Hazırlanışı

 

 

  • MALZEMELER
  • 1 kilo pırasa
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 1 çay bardağı sıvıyağ ,tuz
  • 1 adet limon suyu
  • YAPILIŞI
  • Sıvıyağ tencereye koyulup kızdırılır, kuş başı etler katılıp kendi suyunu çekmesi
  • beklenir.Az sıcak su koyuppişmeye bırakılır, suyunu tekrar çekip pişmeye yakın
  • yemeklik doğradığımız soğanları ve yuvarlak kestiğimizhavuçları katıp kavuru-
  • yoruz, salçasını ve doğradığımız pırasalarıda ilave edip bir iki kez pırasalar ezil-
  • meden karıştırıyoruz sıcak suyu, haşladığımız nohutları ve tuzunu katıp pişiriyoruz
  • inmesine yakın bir limonun suyunu ilave ediyoruz .
  • NOT : İsteyen limon yerine nar ekşisi veya sumak koyabilir .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...