Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Zeytinyağlı Börülce Pilaki...

Recommended Posts

Zeytinyağlı Börülce Pilaki

 

borulce-salatasi-nasil-yapilir-tarifi-8.jpg

 

Malzemeler :

Kuru börülce 2 Su Bardağı

Komili sızma zeytinyağı 1 Çay Bardağı

Patates 1 Adet

Havuç 1 Adet

Çarliston biber 1 Adet

Soğan 2 Adet

Sarımsak 4-5 Diş

Salça 1 Çorba Kaşığı

Toz şeker 1 Çorba Kaşığı

Dereotu 1/2 Demet

Limonsuyu ½

Tuz- çekilmiş karabiber

 

YAPILIŞI:

1- Akşamdan ıslatılmış olan börülcecleri ve suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Soğanı rendeleyin veya makinadan geçirin. Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra Halka halka doğrayın.Patatesin kabuklarını soyup, küçük halkalar halinde doğrayın.

 

2- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını, doğranmış havucu,kıyılmış sarımsakları ve soğanı koyup kavurun.Yarım su bardağı su ile sulandırılmış salçayı koyup 1-2 kez daha karıştırın, 2 bardak su koyun.Kaynamaya bırakın.

 

3- Haşlanan ve süzülen börülceleri ve doğranmış patatesleri ilave edin.Çarliston biberi bütün olarak atıp karıştırın.Suyu az gelirse su ilave edin Börülceler kaynamaya başlayıp yumuşayınca limon suyunu, tuzunu , çekilmiş karabiberi ve toz şekerini atıp orta hararetli ateşte su börülcelerin hizasına gelene kadar pişirin.

 

4- Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Soğuduktan sonra servis tabağına çıkarıp servis edin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...