Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Makarna Kavurma...

Recommended Posts

Makarna Kavurma

 

Kavurma-Makarna.jpg

 

Malzeme Listesi

 

Yarım Paket Makarna

2 Yemek Kaşığı Susam

2 Yemek Kaşığı Tereyağ

3 Su Bardağı Su (Sıcak )

2 Çay Kaşığı Tuz

 

Makarna Kavurma Nasıl Yapılır?

 

1. Teflon yanmaz tencereye yarım paket makarnayı koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.

 

2. Makarnalar pembeleşince tuz ve 3 bardak kaynamış sıcak suyu ilave ederek tancerenin kapağını kapatın.

 

3. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve bu şekilde makarnalar suyunu çekene kadar pişirin.

 

4. Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağını eritin ve üzerine 2 yemek kaşığı susamı ilave edin ve susamlar pembeleşinceye kadar kavurun.

 

5. Tereyağında kavurduğunuz susamları pişen makarnanın üzerine gezdirerek döküp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

 

6. Arzu ederseniz yanında yoğurt servisi de yapabilirsiniz.

 

Afiyet Olsun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...