Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Kayısılı Pilav

Recommended Posts

Malzemeler:

• 1 su bardağı pirinç

• 1 adet soğan

• 1 çorba kaşığı tereyağı

• 8 adet kuru kayısı

• 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz veya file badem

• Bir buçuk su bardağı su

• Yarım çay kaşığı tozşeker

• Tuz, karabiber

 

 

Yapılışı:

Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzün ve bol su ile yıkayın.

Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavurun. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave edin.

Su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.

10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...