Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Luhum Pilavı

Recommended Posts

lohum-pilavi_220.jpg

 

 

 

 

Luhum pilavı gerçekten damak tadına düşkün olanlar için güzel bir tarif.

 

Malzemeler

Hamuru için: 1 su bardağı soda , 2,5 su bardağı un,2 adet yumurta, 150 gr tereyağı ,luhumları kaynatmak için su, lezzet vermek için et suyu.

Sosu için: 2 orta boy soğan, 3 orta boy domates, 500 gr kavrulmuş kıyma, tuz , karabiber.

 

Yapılışı

Bir kaba, soda , yumurta, ve yağı koyup karıştırın, unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir yumağı unlayarak incecik açın, parmak kalınlığında şeritler kesip bunları kare kare(1/2 cm'lik) keserek bir bezin üzerinde kurumaya bırakın. Diğer tarafta sosu hazırlamak için soğanı yağda pişirin, domatesleri ekleyip bir- iki taşım kaynatın kıymayı katın .Hazırladığınız luhumları tuzlu sıcak suda haşlayıp kevgirle başka bir tencereye alın ve üzerine et suyu gezdirin. Biraz dinlendirip et suyunu çektirin. Servis yaparken sosu pişen luhumların üzerine dökün.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...