Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Kara Havuçlu Pilav

Recommended Posts

Kara havuçlu pilav nasıl hazırlanır?

 

 

Malzemeler

1 kg kara havuç

3 adet ince doğranmış soğan

2 adet sarımsak

1 avuç kuru nane

150 mg ayçiçek yağı

150 mg zeytinyağı

3 adet limon

700 gr pirinç

900 gr su

1 tutam dereotu

 

 

Hazırlanışı

Kara havuçları soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp soğan ve sarımsakla beraber bir tencereye alın. Biraz su ekleyip havuçlar

 

Kara havucu iyice yumuşayıncaya kadar 20-30 dakika kısık ateşte pişirin. Ayn bir yerde pirinci ıslatıp tuzlayın. Suyunu çekip yumuşayan havuçlara nane, pirinç ve 900 gr kaynar su ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte 13-15 dakika kadar pişirin. Hazırlanan pilavı demlenmesi için 15 dakika beklettikten sonra içine limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra yansı oranında zerdeçallı pilavla karıştırıp üzerine dereotu koyarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...