Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Kızılcık Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Anti-aging özellikleri ve diğer sağlık faydaları ile bir içecekten çok daha fazlasını sunan kızılcık şurubunu, katkı maddesi ve koruyucu kimyasallar olmadan kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Sevdikleriniz ve aileniz için sağlıklı bir içecek alternatifi arıyorsanız, işte 2 farklı yöntemle kızılcık şurubu tariflerimiz!

 

 

Yöntem: 1

 

 

Malzemeler:

 

 

5 su bardağı kızılcık

5 su bardağı toz şeker

2 adet limon suyu

2,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

 

 

Kızılcık şurubu yapmak için mutlaka olgun kızılcıkları tercih edin.

Kızılcıkları için su dolu genişçe bir kabın içine alıp, posalarının çökmesi için 10 dakika bekletin.

Daha sonra bol su ile yıkayıp temizleyin.

Temizlenmiş kızılcıkları ezdikten sonra tel süzgeçten geçirin.

Pürüzsüz bir sıvı elde edene kadar süzgeçten geçirme işlemini tekrarlayın.

5 su bardağı şekeri, 2,5 su bardağı su ile kaynatarak koyu bir şurup hazırlayın.

Kızılcık suyunu ve limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın.

Hazırladığınız kızılcık şurubu oda sıcaklığına geldiğinde cam bir kavanoza ya da sürahiye doldurup, buzdolabına kaldırın.

1 gün dinlendirdikten sonra, soğuk olarak servis yapın.

 

Yöntem 2:

 

 

Malzemeler:

 

 

5 su bardağı kızılcık

1 su bardağı toz şeker

1 adet limon suyu

8 su bardağı su

1 adet karanfil

Hazırlanışı:

 

 

Kızılcıkları için su dolu genişçe bir kabın içine alıp, posalarının çökmesi için 10 dakika bekletin.

Daha sonra bol su ile yıkayıp temizleyin.

Uygun büyüklükteki bir tencerede, kızılcıkları şekeri ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Orta ateşte yaklaşık 40 dakika kadar kaynatın.

Kızılcıklar kaynarken, tencerenin üstünde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alıp, temizleyin.

Kızılcıklar yumuşayınca, ocağın altını kapatın.

Hazırladığınız karışımı, temiz bir tülbendin içine döküp, suyunu süzün.

Tülbentte kalan posayı, kullanmadan atın.

Süzdüğünüz kızılcık suyuna şekeri, karanfili ve limon suyunu ekleyin.

Orta ateşte 15 dakika daha kaynatın.

Hazırladığınız kızılcık şurubu oda sıcaklığına geldiğinde cam bir kavanoza ya da sürahiye doldurup, buzdolabına kaldırın.

1 gün dinlendirdikten sonra, soğuk olarak servis yapın.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...