Alyadua 86,925 Posted July 31, 2015 Sofralarımızdan eksik olmayan pirinç pilavını bir de böyle deneyin. Garnitürlerle zenginleştireceğiniz bu lezzetli tarifi, damak tadınıza göre farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz. Malzemeler: 2 su bardağı pilavlık pirinç 2 su bardağı sıcak su veya tavuk/ et suyu 1 orta boy soğan 1 orta boy havuç Yarım su bardağı bezelye 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Pirinçleri yıkayıp sıcak su içerisinde yaklaşık 20 dakika bekletin. Patates ve havuçları küçük küpler halinde doğrayın. Patates, havuç ve bezelyeyi diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayıp suyunu süzün. Pilav tenceresine tereyağını ve zeytinyağını ekleyip kızıncaya kadar orta ateşte ısıtın. Süzülmüş pirinçleri yapı ilave edip, pirinçlerin rengi saydam bir hal alana kadar kavurun. İsteğinize göre su ya da et suyunu ilave edip tuzunu ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve ocağı en kısık ateşe getirin. Pirinçler suyunu yarı yarıya çektiğinde garnitürü ilave edip nazikçe karıştırın. Yaklaşık 10 dakika sonra, pirinçler suyu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatın. Havlu kağıt ya da temiz bir bez örtüp pilavı 15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Farklı bir lezzet için; Patlıcan, havuç ve kabağı küpler halinde doğradıktan sonra az yağ ile kızartın. Havlu kağıt ile fazla yağı alın. Servis esnasında pilavın üzerine döküp domates dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Quote Share this post Link to post Share on other sites