Jump to content
Sign in to follow this  
Alyadua

Tuzda Balık

Recommended Posts

tuzda-balik-nasil-yapilir_646x340.jpgŞık ve pahalı restoranlarda görüp evde yapmaya imrendiğimiz tuzda balık, misafirlere ikram edilebilecek oldukça lezzetli bir yemektedir. Fakat; bu yemeği yapmak sanıldığı kadar zor ve zahmetli bir iş değildir. Aksine fırında piştiği için zamanımızı bize bırakır ve maliyeti gayet ucuzdur. Tek gereken biraz cesaret ve göz zevkine fazlasıyla önem vermek; sofralarda sunumu önemseyerek hazırlık yapmaya istekli olmaktır.

Fırın tepsisine sığacak kadar büyük bir balığı bir gün önceden alıp tuz, limon ve zeytinyağından oluşan sos karışımında yatırarak buzdolabında bekletelim. Bir gece buzdolabında bu sos ile kalan balık; hem daha lezzetli hem daha yumuşak olacaktır. Birkaç kilogram ( balığın boyutuna ve tepsinin büyüklüğüne göre) tuzu yarım ya da bir çay bardağı su ve 2 - 3 adet yumurta akıyla yoğurup bir harç hâline getirelim. Harcın tutuculuğundan emin olana kadar yoğurduktan sonra tepsinin zeminini kaplayacak şekilde döşeyelim. Üzerine sos yatağından alıp içini defne yaprakları ve limon dilimleriyle doldurduğumuz balığımızı yerleştirelim. Balığın üzerini de dışarıdan görünmeyecek şekilde tamamen ve biraz kalın bir tabaka hâlinde tuz harcıyla kaplayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 2 ya da 3 saat kadar pişirelim. Fırından çıkan balığı tepsisiyle beraber direkt sofraya getirip üzerindeki tuz tabakasını kaldırarak keyifli bir sunuma dönüştürebiliriz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...