Jump to content
Sign in to follow this  
Alyadua

Tavada Çipura

Recommended Posts

cipura-nasil-kizartilir_646x340.jpgÇipura, Akdeniz’in sunduğu en kıymetli deniz hazinelerinden birisidir. Düşük yağ oranı, yüksek protein içeriği ile oldukça lezzetli bir balıktır. Genellikle fırın ya da tavada yapılır. Türkiye’de de Akdeniz ve Ege kıyılarından çıkarılmakta olup, yaygın olarak tüketilmektedir.

Tavada Çipura Malzemeler

 

  • Çipura (ortalama bir çipura 300 gram gelmektedir)
  • Buğday Unu ya da Mısır Unu
  • Sıvı yağ
  • Tuz, Karabiber

Talimatlar

 

  1. İçleri temizlenmiş çipuralar soğuk suyun altında kontrol edilip, temizlenir. Yıkanan balıklar, havlu kağıdın üzerine konur ve beklenir.
  2. Öncelikle süzgeç yardımıyla, un telden geçirilir. Bunun yapılmasının amacı, unun topaklanmasının önüne geçmek, balığın lezzetini ve pişirme kalitesini arttırmaktır.
  3. Süzgeçten geçirilen un, tuz ve karabiber ile karıştırılır. Karışımın tamamen birbirine karıştığından emin olunur.
  4. Balıkları kızartmak için, bir tencere ya da balık tavasına yaklaşık 500 ml sıvı yağ konur, ve altı açılarak kızdırılır. Balığın lezzetini korumak için, yüksek ısıda pişirme uygulanmalıdır.
  5. Çipuralar tek tek un karışımına bulanır, yavaşça kızmış yağın içine konur. Ateş oldukça yüksek olduğundan 3-5 dakika gibi bir süre, her bir yüzey için yeterli olacaktır. Rengi altın ve kahverengi karışımı olan balıklar, pişmiş demektir ve tencereden alınır.
  6. Soğuması için birkaç dakika bekledikten sonra, yeşil ve bol limonlu salata, roka, turp, tere gibi ürünlerle servis edilir.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...