Jump to content
Sign in to follow this  
Olcix

Üstelik Yağsız: Şekersiz Unsuz Kek

Recommended Posts

sekersiz-unsuz-kek-tarifi-720x450.jpg

 

Şeker yok, un yok diye yağ da sahadan hızla çekilmiş. Gülmeyin, aynen böyle olmuş. Daha doğrusu tarifte kendine yer edinen ince çekilmiş badem ve fındık sayesinde yağa gerek kalmamış.

Fırından yükselen kuru yemiş kokusuna karşı koyamayacağınız muffin görünümünde bir kek, şekersiz ve unsuz kek.

[h=4]MALZEMELER[/h]

  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1,5 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 10 adet kuru kayısı
  • 10 adet kuru incir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kakao

 

[h=4]KAÇ ADET?[/h]9 ADET

 

[h=4]HAZIRLAMA SÜRESİ[/h]10 DAKİKA

 

[h=4]PİŞİRME SÜRESİ[/h]20 DAKİKA

 

 

 

Püf noktası:

Badem ve fındık içlerini mutfak robotu ya da blenderda un haline getirin. Kuru yemişler yağını salacağı için ekstra yağ kullanmayın.

Pişirme kağıtları kullanmayacaksanız porsiyonluk muffin kalıplarını çok az yağla yağlayın.

Pişirme önerisi:

Yumurtaları çırptığınız esnada kek karışımına iki yemek kaşığı kadar keçi boynuzu pekmezi ekleyebilir, süt yerine kefir kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Kakao yerine vanilya kullanmayı tercih edebilirsiniz.

 

[h=4]NASIL YAPILIR?[/h]

  • Sap kısımlarını kopardığınız incir ve kuru kayısıları bir parça şişmeleri için kısa bir süre ılık suda bekletin.
  • Badem ve fındık içlerini mutfak robotunda toz hale getirin.
  • Yumurtaları süt ve rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle hafif beyaz bir renk alana kadar çırpın.
  • Suyunu süzüp üzerlerini kuruladığınız kuru kayısı ve incirleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Çırpılmış yumurtalara toz hale gelen badem ve fındık içini, doğranmış kuru meyveleri, kabartma tozu, tarçın ve kakaoyu ekleyip karıştırma işlemini kısa bir süre sürdürün.
  • Muffin kağıtlarını göz göz boşlukları olan teflon kalıba yerleştirin. Hazırladığınız kek harcını eşit olarak paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirdiğiniz unsuz ve şekersiz kekleri kağıtlarından çıkardıktan sonra ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...