Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Osmanlı Saray Limonatası

Recommended Posts

Osmanlı mutfağındaki tarife sadık kalarak hazırlanan buz gibi limonata, yaz günlerinde müdavimlerini bekliyor.

 

 

Mis kokulu nane yapraklarıyla sunulan ve özel bir tarifle hazırlanan ve besin değerleri bakımından tam bir sağlık dostu olan saray limonatası, sizi İstanbul’un en köklü semtinde tarihi bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

 

 

OSMANLI SARAY LİMONATASI TARİFİ (10-11 KİŞİLİK)

 

 

Malzemeler:

3 adet limon

1 adet portakal

1 büyük kase toz şeker

2 litre su

Üzeri için:

Nane yaprakları

 

Hazırlanışı:

 

 

Limonlar iyice yıkanarak kabukları rendelenir. Üzerlerine şeker dökülüp iyice ovalanır. Daha sonra 2 limon ve 1 portakal ince ince dilimlenir. Limon ve portakal dilimleri şekerli karışıma eklenir ve ovalanır. Ardından 2 litre su eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım süzgeçten süzülür ve taze nane yaprakları ile süslenir.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bızim evin limonatıcısı babamdır,harika limonata yapar,annemde ona bırakır zaten,artık tembelliğindenmi yoksa hakikatten babam daha lezzetli yaptığındanmı bilmem de,tarifinde oda portakal kullanır onu biliyorum :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...