Jump to content
Sign in to follow this  
İη¢ιѕєℓ

Ananas Şurubu Nasıl Yapılır?

Recommended Posts

Her mevsim tüketilmesi gereken ananas vitamin deposu bir meyvedir. Ananastan faydalanmak için çeşitli yöntemler vardır. Bu yollardan biri de ananas şurubu yapımıdır. Ananas şurubunun hem sağlıklı hem de lezzetli olduğu için evlerde yapılması önerilir. Hazırlanışı oldukça pratiktir.

 

 

Ananas Şurubu

 

 

Malzemeler

 

 

1 adet olgun ananas

1 su bardağı esmer ya da beyaz toz şeker

1,5 su bardağı içme suyu

1-2 tane limon tuzu

 

Hazırlanışı: Ananas, kabuklarından ve tepe kökünden ayrılır. Önce ortadan ikiye daha sonra şeritler halinde kesilerek küçük parçalara ayrılır. Derin bir tencereye ananas parçacıkları, toz şeker ve içme suyu eklenir. Tencerenin içindeki malzemeler 15-20 dakika boyunca yüksek ateşte kaynadıktan sonra limon tuzu da eklenir. Malzemeler birbiri ile tam olarak özdeşleşince hafif karamelize bir kıvam alınca elektrikli bir el parçalayıcısı ile püre haline getirilir. Tenceredeki tüm malzemelerin püre kıvamını alması oldukça önemlidir. İçeride kalan ananas tanecikleri tam olarak pişmeme ihtimali ile birlikte şurubun saklama süresini kısaltabilir. Bu nedenle püre haline getirme işlemi aceleye getirilmemelidir. Oluşan püre bir süre daha kaynayıp şurup kıvamını alınca kavanoza konur ve serin bir yerde tutulur. Yaklaşık bir yıllık saklama süresi vardır. Ananas şurubunu ister bu şekilde ister sulandırarak tüketmek mümkündür.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...