Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Sebzeli Kek Nasıl Yapılır?..

Recommended Posts

Sebzeli Kek Nasıl Yapılır?

 

2015-09-27uyur-2179796a402f37ef.jpg&w=1140

 

Sebzeli Kek Malzemeler

(4 kişilik)

 

2 orta boy patates

1 orta boy kabak

1 orta boy havuç

Yarım demet dereotu

3 adet taze soğan

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay bardağı un

3 adet yumurta

1 çay kaşığı karbonat

Tuz, karabiber

 

Sebzeli Kek Yapılışı

Patatesi yıkayıp diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kabuğunu soyup rendeleyin. Kabak ve havucu rendeleyin. Havucu yağsız olarak yanmaz bir tavada 1-2 dakika soteleyerek yumuşatın. Soğanları ve yeşillikleri çok ince doğrayıp geniş ve derin bir kaseye alın.

 

Yumurtaları, un, karbonat, tuz ve pul biber sebzelere ilave edip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın kabına veya bir kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

 

Dilerseniz bu karışıma peynir ekleyebilirsiniz. Dereotu yerine kıyılmış bol taze nane koyabilirsiniz. Kışın kabak yerine pırasa kullanabilirsiniz. Pırasayı kullanmandan önce havucu soteleme işlemindeki gibi biraz kavurup yumuşatmanızı tavsiye ederim.

 

Alıntı

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...