Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Kadayıflı Kek...

Recommended Posts

Kadayıflı Kek

 

2015-05-21uyur-8e831c3e61dfecfd.jpg&w=1140

 

Malzemeler

 

Keki İçin:

 

4 adet yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

2 su bardağı un,

1 su bardağı çekilmiş ceviz veya toz antep fıstığı (ince çekilmiş olacak ceviz),

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya.

 

Şerbeti İçin:

 

4 su bardağı toz şeker,

4 su bardağı su,

Yarım limon.

Üzeri İçin:

 

250 gr kadayıf (ben dökme tel kadayıf kullandım.Elimle kırarak boylarını küçülttüm),

100 gr tereyağı.

 

Kadayıflı Kek Yapılışı

 

Şerbeti; toz şekeri, suyu tencereye koyalım ve kaynatalım.

 

Üzerine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım.

 

Keki için; bir kaba yumurtaları, toz şekeri mikserin yüksek devrinde kar gibi beyaz olana kadar çırpalım.

 

Üzerine cevizi, vanilyayı, kabartma tozunu, unu ilave edip karıştıralım.

 

22 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayalım ve kdayıfın yarısını kek kalıbının tavanına yayalım.

 

Kadayıfın üzerine kek hamurunu dökelim.

 

Kek hamurunun üzerine kalan kadayıfı yerleştirelim ve üzerine tereyağını minik minik küpler halinde koyalım.

 

Önceden ısıtılmış 160° fırında kadayıflar altın sarısı olana kadar pişirelim.

 

Kadayıflı Keki fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti eşit olacak şekilde üzerine dökelim ve soğumaya bırakalım.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...