Jump to content
Sign in to follow this  
Renan

Hamsi Tava Tarifi...

Recommended Posts

Hamsi Tava

 

2015-04-23uyur-149ef2480a65cde87.jpg&w=1140

 

Malzemeler

1 kg ayıklanmış hamsi

1-2 bardak mısır unu

kızartmak için:

2-3 yemek kaşığı ay çiçek yağı

balık tavası

 

Hazırlanışı

Hamsileri iyice yıkayıp süzüyoruz. Balıkları bir poşete koyup içine mısır unu koyuyoruz, tuzu da ekleyip torbada iyice çalkalayarak unlanmasını sağlıyoruz. Balık tavasına yağ koyup balıkları kenardan başlayıp resimdeki gibi diziyoruz. tavayı çevire çevire kızartıyoruz. bir tarafının kızardığından emin olduktan sonra tavanın kapağını kapatıp dikkatli bir şekilde çeviriyoruz. Tekrar tavaya koyup diğer yüzünü de kızartıyoruz. Afiyet olsun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...